ESKOT

Centrum zaopatrzenia gastronomii

Podane ceny są cenami BRUTTO!

Patelnie żeliwne

Patelnie żeliwne

Bardzo twarde patelnie o doskonałych właściwościach przewodzenia ciepła. Właśnie sposób równomiernego rozłożenia ciepła w naczyniu to tajemnica żeliwa, która gwarantuje specyficzny smak, soczystość i aromat przyrządzanych dań. Patelnie doskonale nadają się do długiego smażenia w wysokiej temperaturze a grube dno patelni sprawia, że potrawy smażą się równo i nie przypalają się. Nawet długotrwałe i mocne nagrzanie naczynia nie powoduje odkształcenia się jego powierzchni.

- dzięki wysokiej zawartości węgla i oksydowanej powierzchni są odporne na korozje. - uchwyt ze stali nierdzewnej (poza modelami odlewanymi w całości) - do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych; można je również używać w piekarniku, w piecu, na grillu lub otwartym ogniu.

Dbaj o swoje naczynia: - po użyciu, najlepiej jeszcze ciepłe umyj bez detergentów; możesz użyć nawet bardzo ostrego zmywaka. - wytrzyj do sucha i najlepiej podgrzej trochę na płycie grzewczej. - natrzyj wewnętrzną stronę naczynia odrobiną oleju roślinnego. - nie wskazane jest przyrządzanie żywności o odczynie kwaśnym.

Pokaż jako: zdjęcia   lista   tabela  
Sortuj wg nazw  cen   daty   daty