Dlaczego miedź?
Kucharze na całym świecie używają miedzianych naczyń w tworzeniu sztuki kulinarnej. Dlaczego? Ponieważ miedź jest najlepszym przewodnikiem ciepła, szczególnie odpowiednia do wyrafinowanej kuchni.
Materiał, jakim jest miedź daje możliwość uzyskania jednolitej temperatury całego garnka w bardzo krótkim czasie: nie tylko dno, lecz również ścianki garnka osiągają taką samą temperaturę, co ułatwia gotowanie delikatnych potraw np. takich jak sosy czy kremy.
Dlatego też firma DE BUYER prezentuje Państwu nowy rodzaj garnków, wykonanych z miedzi i wysokiej jakości stali nierdzewnej z magnetycznym dnem do stosowania na wszelkiego rodzaju trzonach i płytach grzewczych, również indukcyjnych.
Miedź i stal nierdzewna.
Miedź na zewnętrznej stronie ścianki ułatwia równomierne nagrzewanie się garnka.
Stal nierdzewna wewnątrz garnka ułatwia zachowanie czystości i higieny.
Szanowni Państwo! Te produkty sprowadzamy tylko na zamówienie! Przed złożeniem zamówienia prosimy o kontakt w sprawie terminu realizacji, dziękujemy!